Vrienden

 

Schrijf je ook in als Vriend van Jeel al Amal!

 

Een nieuwe generatie groeit op

“Vroeger leefden moslims, joden en christenen in ons land als buren samen.” Deze herinnering houdt Jeel al Amal levend in Palestijnse kinderen. De familie Sahhar is christen-Palestijn, de kinderen in het huis en op de school zijn moslims. In Jeel al Amal groeien ze op tot moslims die open staan voor mensen van verschillende culturen en religies. Zij vormen de “Generatie van de hoop: Jeel al Amal”.

 

Blijven zoeken naar fondsen en donoren

Jeel al Amal is een non-profit organisatie, en omdat de gemengde school geen staatsschool is, wordt deze niet gesubsidieerd door de Palestijnse Autoriteit. Jeel al Amal is afhankelijk van giften van privé personen en instellingen. Door hard werken is het meer dan 35 jaar lang gelukt om deze donaties aan te trekken. Sinds 2009 heeft Jeel al Amal nieuwe bronnen voor geldwerving aangeboord: een open dag op school en diners om fondsen te werven. Door deze initiatieven wordt Jeel al Amal steeds beter bekend binnen de Palestijnse gemeenschap.

 

Contact met de Palestijnse Autoriteit

Het jongenshuis en de school van Jeel al Amal zijn erkend door de Palestijnse Autoriteit. De Minister van Sociale Zaken, Mw. Majida El Masri, bezocht Jeel al Amal in 2010. Zij sprak toen haar  dankbaarheid uit voor alles wat Jeel al Amal doet om een betere toekomst voor de kinderen te verzekeren.

 

Vrienden van Jeel al Amal

Jeel al Amal heeft veel vrienden. Ze willen graag weten hoe het gaat met Jeel al Amal. Ben je ook benieuwd hoe dit hoopvolle initiatief het meer dan 35 jaar heeft overleefd en hopelijk zal blijven doorgaan zo lang als nodig is, in een zo onrustig land als Palestina? Wil je je inschrijven als een vriend van Jeel al Amal? Wil je ons dat dan laten weten door het formulier in te vullen. Klik hier.