HOOP VOOR DE TOEKOMST

Jg 9 nr 1

FRANSE CONSULAAT GENERAAL ALS PARTNER

 

Het Consulaat Generaal van Frankrijk in Jeruzalem is van plan partner te blijven van Jeel al Amal bij het vervullen van haar belangrijke zending. 

Dat verzekert de Consul Generaal, de heer Hervé Magro, op 8 december 2015 in een dankbrief naar aanleiding van zijn bezoek (zie ook Jeel Nieuws 8.7).

 

Najwa begeleidt de Franse Consul door het vernieuwde Jeel al Amal.

Bij een bijzondere brief

De heer Magro beschrijft hoe hij het bezoek heeft ervaren. In zijn woorden herken je dezelfde inzet en opvattingen die Basil en Alice Sahhar in 1972 hebben aangezet om met Jeel al Amal te beginnen, als thuis voor ‘De generatie van de Hoop’.

Hun bezieling is 44 jaar later blijkbaar nog steeds de bron van stromend water waarvan Jeel al Amal leeft.

Dit geeft hoop voor de toekomst. Dat het Consulaat Generaal van Frankrijk in Jeruzalem hierbij onze partner wil zijn, stemt ons dankbaar en bemoedigt ons.

De brief staat onderaan dit bericht. 

Voor publicatie over het bezoek op de website van het consulaat, klik hier.

 

Websites vernieuwd

We beginnen ook met een nieuw uiterlijk van onze websites. Voor wensen en suggesties houden we ons aanbevolen. Klik hier.

     Najwa Sahhar / Sayegh 

 

Le Consul général               Jeruzalem, dinsdag 8 december 2015

Beste Najwa, beste leden van het bestuur, beste leerkrachten en opvoeders, beste kinderen,

Ik breng u zeer veel dank voor de prachtige tekening die mij is gegeven, en voor de heel fijne tijd die we hebben doorgebracht, maandag, in Jeel al Amal.

Ik was diep onder de indruk doordat ik overal kon voelen dat je welkom bent; door de kwaliteit van de bouw en inrichting, het grootse en vernieuwende opvoedkundig project en de vriendelijkheid en toewijding van heel het team van Jeel al Amal.

Maar vooral bewonderde ik de aandacht die u geeft aan elk kind en de inspanning die u doet om het te helpen om te reiken naar alles wat in zijn vermogen ligt om een gelukkig mens te worden.

Ik vertrouw er op dat u nog veel jaren zult doorgaan om deze belangrijke zending te vervullen, en ik kan u verzekeren dat het Consulaat Generaal van Frankrijk van plan is om uw partner te blijven bij deze taak.

Hoogachtend,

                                      Hervé MAGRO

Handgeschreven toevoeging:

Met bijzondere dank voor: Thabet, Mustafa en Abed.