Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop

Laatste update 2015 - 11 -23  Vakantie om te genieten van de zomer  Jaargang 8 - JEEL NIEUWS - Nummer 5 17 oktober 2015  ZOMERKAMP 2015

.

Aan de vrienden van Jeel al Amal


Zwemmen, stevige wandeltochten maken, workshops voor kunst, en computer, uitstapjes, dit zijn enkele van de activiteiten die samen de ervaring opleveren van het zomerkamp 2015 voor dertig kinderen van Jeel al Amal.


JN 08 0 5 foto A

Het zomerkamp is bestemd voor kinderen die geen plek hebben waar ze naar toe kunnen als in de zomer de vakantie begint. Dat is het eigene van ons zomerkamp.


JN 08 05 foto BMijn moeder zei altijd dat het zomerkamp de kinderen helpt. Door zinvolle activiteiten richt hun aandacht zich minder op hun wrange werkelijkheid.


JN 08 05 foto C

Het is  heel belangrijk om deze kinderen een betere toekomst te geven, de hoop op een beter leven.


JN 08 05 foto D

Het zomerkamp betekent voor de kinderen ook genieten van de zomer. Het doorbreekt het vaste ritme van het schooljaar.  


JN 08 05 foto EDe drie vrijwilliger van UNIPAL, Clementine, Rif en Panna, kwamen weer uit Engeland. De kinderen waren zo opgewonden toen ze hen zagen, want in de loop van de jaren hebben ze een band met elkaar opgebouwd. Als de zomer aanbreekt beginnen de kinderen al te vragen of Panna dit jaar weer komt.  


JN 08 05 foto F

Met veel plezier maakten de kinderen wand- tekeningen op de muren. Panna liet ze dit jaar hun handen op de muur leggen en de omtrek schilderen. En ze liet de kinderen hun naam schrijven boven elke hand. De kinderen lachten en lachten.


JN0 8 05 foto G


De workshops computer in Khoury Al Quds universiteit waren voor de kinderen ook geweldig. Aan het einde van elke workshop werd een maaltijd verzorgd door de universiteit. De voorzitter van de universiteit kondigde bovendien aan, dat zij studiebeurzen willen geven aan de kinderen van Jeel al Amal als ze hun schooltijd hebben afgerond. Dit was uiteraard echt een prachtig gebaar.Video: IT workshop , Khoury Al Quds University


Het zomerkamp duurde van 20 july tot 23 augustus. Toen we terugkwamen in Jeel op de laatste dag, kon je opmerken dat de kinderen bedroefd waren en emotioneel, toen ze afscheid namen van de vrijwilligers.


JN 08 05 foto H


Voor hen was het een tijd die ze zich heel hun leven zullen herinneren.


     Najwa Sahhar/Sayegh


-  TOP PAGE  -