JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 2015 - 06 - 20

Plechtige huldiging

Jaargang 8 - JEEL NIEUWS - Nummer 3
30 mei 2015

DE WETENSCHAPSCLUB
Jeel Nieuws
- - - - - - -

Bij de foto

Klik je op de foto, dan krijg je een vergroting.
 

- - - - - - -

Jeel op Facebook

Jeel al Amal is ook actief op Facebook.
Klik hier:


- - - - - - -


Berichten van de Stichting
Jeel al Amal
Zeg het anderen.

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

Ton van den Ende
Secretaris
Stichting Jeel al Amal

.

Aan de vrienden van Jeel al Amal


Op een dag kom ik de school binnen en zie kinderen gekleed in witte jassen. De spanning in de hal is te snijden bij de jongens en meisjes die bezig zijn zich voor te bereiden op deze dag.Onder de titel: “Met onze handen ontdekken wij”

worden 35 leerlingen van de Wetenschapsclubs plechtig gehuldigd. Het project is opgezet door de Faisal Husseini Foundation in Jeruzalem. Deze stichting bevordert in Jeruzalem de toepassing van wetenschap in het onderwijs. Uit Betanië deed er nog een andere school mee.Het project begon in november 2014 en eindigde medio maart 2015. De Wetenschapsclub had als beoogd doel om bij leerkrachten en leerlingen te versterken: inzicht in wat men in de wetenschap als waar of waarschijnlijk aanneemt, het stellen van vragen, uitoefenen van wetenschappelijk onderzoek en gebruik maken van de methode om het experiment zo vaak te herhalen dat je wetenschappelijk verantwoorde uitkomsten krijgt.De supervisor, Dima Halawani, werkte in het begin met de leerkrachten, die Wetenschapsclubs superviseren, maar ook met groepen leerlingen in de klaslokalen en in het wetenschappelijk lab. In tweede instantie trainden de leerkrachten zelf hun leerlingen om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren in alle aspecten, van het begin tot het eindresultaat.  

Gedurende het project werden experimenten uitgevoerd op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Daarbij werden allerlei elektronische attributen gebruikt. Bovendien werkten de leerlingen aan een poster waarop de werkzaamheden van de club van wetenschappers duidelijk werden gemaakt.


Het was voor de eerste keer dat de kinderen hun eigen wetenschappelijke projecten uitvoerden en ze aan een beoordelingscommissie lieten zien. Het was een geweldige gelegenheid voor al de leerlingen om de barrière te doorbreken van hun verlegenheid door te spreken en hun eigen uitvindingen te laten zien.


De kinderen werden uitgenodigd om uitleg te geven, vragen te beantwoorden en over hun project te spreken.


Een groep werd als winnaar uitgeroepen en ontving aan het einde van de ceremonie een geschenk op het gebied van wetenschap. En alle kinderen van de Wetenschapsclub werden onderscheiden met een diploma, iets om werkelijk trots op te zijn.


Ons onderwijssysteem is gebouwd op uit je hoofd leren en weergeven van kennis uit boeken. Er is nauwelijks ruimte voor onderzoek. Dit maakt ons leerplan eenzijdig.


Dit initiatief: “De Wetenschapsclub” schept ruimte voor de kinderen om te onderzoeken en te analyseren. Zij ontdekken zelf de resultaten, en dit maakt hen heel blij.


De Feisal Husseini Foundation heeft intensief met onze leerkrachten samengewerkt. Dit was het laatste jaar van dit project, want zij veronderstellen dat nu een fundament is gelegd en dat Jeel al Amal in staat is daarop voort te bouwen.  


   Najwa Sahhar/Sayegh


-  TOP PAGE -