JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 2015 - 05 -30

Tafeltennis training in Bahrein

Jaargang 8 - JEEL NIEUWS - Nummer 2
17 maart 2015

WALID OP DE ACHTSTE PLAATS
Jeel Nieuws
- - - - - - -

Bij de foto
Klik je op de foto, dan krijg je een vergroting.
 

- - - - - - -

Jeel op Facebook

Jeel al Amal is ook actief op Facebook.
Klik hier:


- - - - - - -


Berichten van de Stichting
Jeel al AmalDank voor bijdragen

Nieuwe routers voor internet

De internetverbinding in Jeel al Amal was slecht.
Dank zij bijdragen van vrienden in Nederland kon Najwa twee routers kopen. Deze maken het gebruik van internet heel gemakkelijk.

Op verzoek van Najwa hartelijk dank aan onze vrienden.

Klik op de foto. Dan zie je de router in het groot.


Zeg het anderen.

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

Ton van den Ende
Secretaris
Stichting Jeel al Amal

.

Aan de vrienden vanJeel al Amal

Met grote opwinding ontving Jeel al Amal de uitnodiging van de Tafeltennisbond in Bahrein om deel te nemen aan de “Amal training campus” in Bahrein van 26 januari tot 7 februari 2015.
 


Walid Shejaieh, 13 jaar oud, was uitgekozen om deel te nemen als vertegenwoordiger van Palestina, omdat hij het kampioenschap tafeltennis van de West Bank voor jongeren had gewonnen. Onze trainer Majdi Selwadi vergezelde Walid op deze reis.
De uitnodiging kwam vrij laat. Daarom moesten we zo snel mogelijk de reis regelen, de visa aanvragen en andere voorbereidingen treffen. Tenslotte was alles geregeld en de dag van de grote reis brak aan. Walid was buitengewoon opgewonden. Dit werd zijn eerste reis naar het buitenland en zijn eerste ervaring in een vliegtuig. Hoewel hij niet wist wat hem te wachten stond, was hij blij de reis te kunnen maken. Zijn verwachting was hoog gespannen en gemengd met wat angst voor het onbekende. Zo zette Walid voet in Bahrein.Het programma omvatte dagelijks een intensieve training die de hele dag duurde. Trainers uit Korea en Canada werkten heel intensief met de deelnemers. De laatste drie dagen werden er wedstrijden gespeeld tussen alle deelnemers.

Het was een hele uitdaging voor Walid om te spelen tegen kinderen van zijn leeftijd. Walid maakte vrienden voor het leven en bleef verbonden met zijn nieuwe vrienden.

Het eindresultaat was dat Walid achtste werd van tweeëntwintig Arabische landen. Dat is een geweldige prestatie als je kijkt naar de minimale middelen die we hebben als het gaat om training en beschikbare uitrusting.
Walid werd geërd door prinses Sheikha Hayat van Bahrein, voorzitster van de Bahreinse Tafentennis Bond. Een foto van hen kwam in de krant Al Quds onder de kop: “Prinses Hayat ontmoet de Palestijnse afvaardiging”.De Palestijnse ambassadeur in Bahrein, Khaled Aref, stuurde een speciale uitnodiging en nodigde Majdi en Walid voor een diner.


Walid en Majdi met de secretaris van de Palestijnse ambassade in Bahrein.

Het is een geweldige ervaring geweest voor Walid. Volgens mij zal hij dit zijn hele leven niet vergeten. Hij kwam terug in Jeel met een totaal andere houding, een van trots en zelfvertrouwen. En hij praat zonder ophouden over wat hij heeft gezien en ervaren.Walid en Majdi werden warm ontvangen in Jeel al Amal. De sportmanager van de YMCA en oud-spelers kwamen speciaal op bezoek. En het hoofd van de Palestijnse Sport Unie, de heer Radwan El Sheerif, legde sterk de nadruk op de prestatie van Walid en Majdi en hun geweldige toewijding. In de krant El Quds verscheen een bijzonder artikel onder de titel: “De kinderen van Jeel al Amal markeren de toekomst met hoop en een glimlach”.    

We hebben gezien hoe het leven van Walid door deze gebeurtenissen volledig is veranderd. Wij hopen dat andere kinderen van Jeel al Amal ook de mogelijkheid zullen krijgen en een juiste training. Dan krijgen zij ook de kans om hun vaardigheden volledig te ontwikkelen. Daarvoor hebben wij een helpende hand nodig...

    Najwa Sahhar/Sayegh

-  TOP PAGE -