JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 06 - 12 - 2013

Ahmed Sami

Jaargang 6 - JEEL NIEUWS - Nummer 6
8 november2013

EEN DROOM WORDT WAAR.
Aan de vrienden van Jeel al Amal

Ahmed Sami kwam als een klein kind van drie jaar naar Jeel al Amal. Hier is hij opgegroeid en hij beschouwt Jeel al Amal als zijn thuis.

Dit jaar was voor Ahmed anders dan de voorgaande jaren. Hij studeerde hard voor zijn staatsexamen, wat we in ons land het Tawjihi Examen noemen. Door hard werken en toewijding slaagde Ahmed met hoge cijfers en werd toegelaten voor de studie medicijnen aan de Universiteit van Boekarest in Roemenië.Toen hij nog een klein kind was, had hij al deze droom. En hoe vaak had hij er over gedroomd! Als kind wilde hij altijd zijn speelgoed onderzoeken. En als zijn eigen speelgoed had hij dokters-instrumenten. En hoewel hij uit een sociale omgeving kwam waar financiële middelen heel schaars waren, twijfelde hij niet aan zijn droom om ooit arts te worden. Jeel al Amal geloofde in hem. Het was onze wens om het te proberen, en hem te helpen op alle mogelijke manieren.
“Ik wil mensen behandelen,
levens redden
en goed doen waar ik ook ben.”

Ahmed Sami

Het budget van Jeel al Amal is zeer beperkt. Daarom probeerden we goed vrienden te bereiken die zouden helpen bij ons streven. Uiteindelijk werden onze verzoeken beantwoord. We kregen een positieve reactie van vrienden in Madrid. Ze zeiden toe om zijn studie volledig te betalen, en zeer tot onze blijde verrassing, ook de kosten voor zijn levensonderhoud.  

Toen Ahmed het nieuws hoorde, huilde hij het uit. Wij werden er allemaal emotioneel van. Zo is zijn droom tenslotte werkelijkheid geworden! Dit is de allereerste stap van zijn kinderdroom dat hij arts zou worden. Zoals het spreekwoord zegt: “Een wandeling van duizend mijl begint met één enkele stap”.Ahmed maakt met deze eerste stap definitief een begin aan zijn reis die ongetwijfeld bepalend is voor zijn toekomst. “Ik wil mensen behandelen, levens redden en goed doen waar ik ook ben”, dat zei Ahmed voordat hij zijn reis begon. De vorige week vertrok Ahmed naar Roemenië. Hij installeert zich daar en schrijft zich in bij de universiteit.

Ahmed had dit niet kunnen bereiken zonder de hulp van onze goede vrienden die dit voor hem mogelijk maakten. Woorden schieten tekort om onze dank uit te drukken en onze waardering. Zij helpen ons om een stralende toekomst te verzekeren voor de kinderen van Jeel al Amal.  
   
    Najwa Sahhar-Sayegh

-  TOP PAGE -
Jeel Nieuws
- - - - - - -

Bij de foto’sKlik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

- - - - - - -

Jeel op Facebook

Jeel al Amal is ook actief op Facebook.
Klik hier:


- - - - - - -

Verzoek

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

- - - - - - -

Jeel al Amal
op You Tube

Een video van de dansende meisjes uit de kleuterklas staat op
You Tube.

Dit is  een van de eerste filmpjes, gemaakt  met de videocamera die we konden kopen dank zij de donatie van onze  Vrienden van Jeel al Amal in Nederland. De film is gemaakt door Abed El Majid (groep 8) en Jibreel (uit groep 6).

Groeten
Najwa