JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update  21 - 06 - 2013

In het Nationale Palestijnse theater

Jaargang 6 - JEEL NIEUWS - Nummer 3
10 mei 2013

PROJECT: DANS EN KLEUREN
Aan de vrienden van Jeel al Amal

Voor de eerste keer hebben kinderen van Jeel al Amal deelgenomen aan een life optreden voor een zaal vol toeschouwers in het Palestijnse Nationaal Theater (Al Hakawati) in Oost Jeruzalem. Deze gebeurtenis was de grote finale van een project dat in 2012 was begonnen in acht scholen in Jeruzalem. Het droeg als titel: “Vermeerderen van Culturele Activiteiten in Jeruzalem”.Het project: “Dans en kleuren” heeft als doel om verbazingwekkende artistieke en creatieve talenten te ontdekken onder scholieren in Jeruzalem. Het programma bestaat uit zichtbare kunst (tekenen, beeldhouwen, het maken van poppen, fotograferen)  en uitvoerende kunst (Arabische folkloristische dans, drama en toneel).

Er waren professionele trainers uitgekozen om de persoonlijkheid van de kinderen en en de band met hun erfgoed te versterken. Maar ook om de weg te openen voor hun fantasie en creatieve denken.Een van de projecten waar de kinderen van Jeel al Amal werkten was: de bus van dromen. Ze maakten gebruik van al hun dromen. Die schilderden ze in de bus. De een hoopt dokter te worden, een andere jongen wil een IT specialist zijn. Anderen dromen om enkel in vrede te leven in Palestina. In de hal van het theater was een tentoonstelling waar al de kunstwerken van de kinderen te zien waren.Aan het einde van het gebeuren in het Al Hakawati theater ontvingen de kinderen van Jeel al Amal een getuigschrift van uitmuntendheid voor hun bijdrage en hun rol in het project. Een tweede getuigschrift kregen ze voor Arabische folkloristische dans (Dabkah).Het was een hele ervaring voor de kinderen van Jeel al Amal om op de planken te staan en op te treden voor een enorm groot publiek. Ze waren echt uitstekend in hun uitoptreden. Dat maakte ons allen zo trots. Bovendien is het het werkelijk wonderbaarlijk om te zien hoe ze optreden en er van genieten met heel hun hart.

     
Najwa Sahhar-Sayegh

Jeel Nieuws
- - - - - - -

Bij de foto’sKlik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

- - - - - - -

Verzoek

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

- - - - - - -