JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 25 - 01 - 2013

Geschenken aangekomen in Jeel

Jaargang 5 - JEEL NIEUWS - Nummer 7
8 oktober 2012

8 KISTEN - LEVENS VERANDEREN
Aan de vrienden van Jeel al Amal

Eindelijk zijn ze aangekomen in Jeel al Amal, de acht kisten van Huyton-with-Roby Church of England Primary School, Huyton (vlakbij Liverpool) in Engeland! Onze dierbare vrienden uit Engeland en de heer Philip Stott hadden hard gewerkt om te zorgen dat alles werd afgeleverd aan de kinderen van Jeel al Amal.

Acht kisten met school materialen
De acht kisten zijn per boot verzonden. Ze zaten vol met materialen voor de school, spelletjes, puzzels, papier, tekenkrijt, potloden, speelgoed in allerlei kleuren. Het had wel wat tijd gevraagd voordat ze aankwamen, want het was onze eerste ervaring met het ontvangen van zulke grote kisten zeevracht. 
Uitpakken en ordenen
Toen de kisten waren aangekomen in Jeel al Amal, zijn we meteen begonnen om ze uit te pakken. De kinderen waren zo opgewonden en verzamelden zich om te kijken met zo veel vreugde. Iedereen wilde meehelpen bij het uitpakken.

Jbara, de studiebegeleider van de school begon samen met Jibriel Hamed en Yousef, twee jongens van het huis, de geschenken uit te pakken en te ordenen. Een aantal dingen was bedoeld voor de tekenklas en andere gingen naar de kleuterklas of de bibliotheek. Een groot aantal werd na het eten aan de kinderen overhandigd.Krijgen wat je het liefst hebt.
Het is zo een machtig gezicht om te kijken naar de kinderen. Ze  zijn verzameld op de speelplaats en iedereen wacht tot zijn naam wordt geroepen. Omdat Jbara van elk kind precies weet wat die het liefste heeft, weet hij exact wat hij aan wie overhandigt. Bilbal, die graag dingen in elkaar zet, krijgt een bouwpakket van een vliegtuig. Thabet, die gek is op auto’s, krijgt een vrachtwagen. De kleine Ahmed, die tweeëneenhalf jaar is, krijgt een teddybeer om te knuffelen.   

Vol geluk poseren de kinderen voor een foto, terwijl iedereen vol trots zijn geschenk omhoog houdt, zo hoog als hij kan.Het geeft een gevoel van waardigheid
Toen aan een van de kinderen werd gevraagd hoe hij dit geschenk vond, antwoordde hij: ‘Ik voel me zo gelukkig omdat iemand op de wereld van mij houdt en mij niet heeft vergeten! Het geeft me zoveel gevoel van hoop en waardigheid.’

Uiteindelijk gaat het allemaal hierom: dat de kinderen weten dat ze speciaal zijn en dat iemand echt om hen geeft. Ze beseffen vast en zeker dat de geschenken van Huyton-with-Roby Primary School een symbool zijn van die liefde.

Dank, heel veel dank aan onze dierbare vrienden  die deze dag tot een speciale dag hebben gemaakt in het leven van onze kinderen.Toen ik die nacht door de slaapkamers ging, zag ik een glimlach op de gezichten van de kinderen. Ze waren vast in slaap en de sfeer was zo sereen.

     
Najwa Sahhar-Sayegh


Jeel Nieuws
- - - - - - -

Bij de foto’sKlik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

- - - - - - -

Verzoek

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

- - - - - - -