JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Last updated 2012 - 08 - 31

Zomerkamp 2012

Jaargang 5 - JEEL NIEUWS - Nummer 5
27 juli 2012

“DAG VAN VREUGDE”
Aan de vrienden van Jeel al Amal

Dertig kinderen hebben in Jeel al Amal deelgenomen aan het “Zomerkamp 2012” dat een maand heeft geduurd. Gedurende de zomer wisselt het aantal kinderen, want sommigen vertrekken voor korte tijd - een paar dagen of een week - en komen dan terug in Jeel al Amal.Vier vrijwilligsters kwamen uit Engeland om te helpen bij het zomerkamp. Ze organiseerden door de dag activiteiten zoals allerlei vormen van handwerken en spelletjes. De vrijwilligsters vergezelden de kinderen ook bij uitstapjes door Palestina: Jericho, Nablus en de dierentuin.

Twee keer per week gingen de kinderen zwemmen. Daar genoten ze geweldig van, vooral vanwege de brandende hitte in Palestina. Het was verwonderlijk om te zien hoe goed de kinderen zwemmen en onder water duiken.Er waren ook speciale computerlessen in “Said Khoury for IT”. Daar leerden de kinderen werken met verschillende programma’s zoals Photoshop.
Bij een van die workshops ontdekte een jongen van 13 jaar dat een van de computers niet werkte. Hij haalde de computer uit elkaar en zette hem weer in elkaar, tot grote verbazing van iedereen die er bij was. Een heel knappe en handige jongen!.Absoluut vermeldenswaard is het hoogtepunt van het zomerkamp dit jaar. Het was de “Dag van Vreugde” die werd georganiseerd door Husam Husseini van Lion Heart. Het was een wondervolle dag waarop de kinderen zich verheugden met water spelletjes en allerlei verbazingwekkende wedstrijden.  


Ze gaven ook de kleding cadeau: broek, blouse en pet. De kinderen lachten zoals ze nog nooit tevoren hadden gedaan. Tussen al die activiteiten in verheugden de kinderen zich over de maaltijd die ook door Husam Husseini werd geschonken.Het is hartverwarmend om de kinderen gade te slaan en te zien hoe oudere jongens zorg dragen voor de jongeren. Ze zijn als een familie in een sfeer vol van liefde en begrip.

Ondanks de rauwe werkelijkheid van het dagelijkse leven van deze kinderen en de politieke beperkingen die zijn opgelegd aan een stadje als Betanië achter de scheidingsmuur, verheugen de kinderen zich. Hun schaterlach bewijst eens te meer dat hoop altijd levend blijft en dat hun een stralende toekomst wacht.    

    Najwa Sahhar-Sayegh

Jeel Nieuws
- - - - - - -

Bij de foto’sKlik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

- - - - - - -

Verzoek

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

- - - - - - -


Berichten van de Stichting
Jeel al Amal


€ 2.000 ontvangen

De penningmeester heeft van Najwa bericht gekregen, dat de €2.000 zijn ontvangen.

Ze zijn besteed aan het zomerkamp.

Hartelijk dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd.

Ton van den Ende,
Secretaris