JEEL AL AMALGiften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal


- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 07 - 12 - 2011

Een huis om van het houden

Jaargang 4 - JEEL NIEUWS - Nummer 4
25 mei 2011

UIT HET LEVEN VAN ELKE DAG
IN JEEL AL AMAL
Jeel Nieuws

Volgende nummer

Vorige nummer

Inhoud 2011

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten dat deze bestaat.

- - - - - - -

Bij de foto’s

De foto´s zijn gemaakt door Graham Smith op 9 april 2011 tijdens een bezoek aan Jeel al Amal, het jongenshuis en de school, door een groep pelgrims van de Sint Alphege kerk in Solihull, Engeland.Klik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

- - - - - - -

Bericht van de Stichting
Jeel al Amal


Zomerkamp 2011
Voor de jongens die in de zomer in Jeel al Amal blijven omdat ze geen familie hebben bij wie ze terecht kunnen, is er ook dit jaar van juni tot en met augustus  een zomerkamp.

Giften die binnen komen op de bank-rekening van de Stichting Jeel al Amal, worden voor dit doel besteed.


Folders over het zomerkamp

Als je reclame wilt maken voor het zomerkamp, kan je een aantal gratis folders bestellen. Klik hier.


Informatie

Informatie over  het zomerkamp vind je in Jeel Nieuws jg 2 nr 4.

Verslagen van het kamp in 2009 vind je hier en hier.


Ton van den Ende, secretaris

Aan de vrienden van Jeel al Amal

In deze aflevering vind je korte bijdragen over het leven in Jeel al Amal en de aankondiging van een sponsor-loop rond de oude stad Jeruzalem.“De beste jaren van mijn leven bracht ik door in Jeel al Amal.”
Een paar weken geleden had ik een bijzonder  leuke ontmoeting met een van de oud-leerlingen van Jeel al Amal die nu studeert voor zijn master graad in internationaal recht. Hij stond daar, omringd door kinderen, en vertelde hun:
“Toen ik een kleine jongen was, woonde ik in Jeel al Amal. Daar heb ik de beste jaren van mijn leven doorgebracht. Nog niet zo lang geleden was ik in dezelfde positie als jullie nu zijn. Ik was een weesjongen zonder moeder of vader, maar kijk eens waar ik nu ben. Ik bid tot God, dat jullie met een goede opleiding hetzelfde zult bereiken als ik. Mijn moeder Alice gaf mij een kans in dit leven, door mij op te voeden om goed te zijn voor mijn volk, mijn land en iedereen rondom mij. Dat betekent: jezelf nuttig maken.”
Wat een geweldige manier om uit te drukken wat de toekomst in petto kan hebben voor de jongens in Jeel al Amal.“Ik hou zo erg veel van Jeel”
Pas geleden was ik 's middags in Jeel voor de studie groepen. Ik merkte een jongen op die bij de muur stond met tranen in zijn ogen en een tas die bij hem stond. Ik vroeg:  “Wat is er aan de hand?” De jongen zei: “Ik ga voor twee dagen naar mijn moeder”. Daarop vroeg ik:  “Iemand die naar zijn moeder gaat, ziet die er zo uit?” De jongen zei:  “Maar ik hou zo erg veel van Jeel en ik wil niet weg”. Ik zei dat wij ook van hem houden, maar dat zijn moeder ook de recht heeft om hem een paar dagen te zien. Zo sterk voelen de kinderen voor Jeel. Heel bijzonder. Hun gevoelens zijn puur

    Najwa Sahhar-Sayegh


    
“Jerusalem Trinity Sponsored Walk”
Beste Najwa, in January 2012 willen wij een groep medestanders verzamelen voor een vijfdaags bezoek aan Jeruzalem.  We hopen op een groep van tussen de 50 en 100 deelnemers. Ons thema is: “Drieëenheid” en het hoogtepunt wordt een gesponsorde wandeling op zaterdag 28 januari, waarbij we drie keer rond de oude stad lopen. Al het geld, dat bijeen wordt gebracht wordt verdeeld tussen drie projecten: BASR, Al Shurooq en Jeel al Amal. In de loop van de week zal de groep een bezoek brengen aan elk project om zich bewust te worden van jullie noden.  
Op onze website www.mccabe-travel.co.uk staan verdere details. Als je McCabe Educational Trust aanklikt op de menu balk, en dan op de knop: “Sponsor”, kan je het elektronische systeem zien dat we hebben opgezet om giften te werven. Deze pagina ‘donaties’ kan door iedereen gekopieerd worden en verbonden worden met elke website. We hopen dat individuele deelnemers daar gebruik van zullen maken. Dit bericht is bedoeld om je vast te laten weten welke plannen we hebben.    

Met beste groeten,

    Alistair  McCabe

Zin om mee te doen?
Voel je er iets voor om mee te doen met de “Jerusalem Trinity Sponsor Walk”? Dan zouden we in www.jeelalamal.nl een hyperlink kunnen maken naar jouw pagina ’donatie’, of zo’n pagina voor je openen zodat je andere Vrienden van Jeel al Amal kunt werven als sponsor. Voor informatie klik hier.

    Ton van den Ende