JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 07 - 12 - 2011

Najwa presenteert Jeel al Amal...

Jaargang 4 - JEEL NIEUWS - Nummer 3
30 april 2011

DAG VAN DE WEESKINDEREN
AAN DE AL QUDS UNIVERSITEIT
Jeel Nieuws

Volgende nummer

Vorige nummer

Inhoud 2011

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten  dat deze bestaat.

- - - - - - -

Bij de foto’s

De foto’s zijn gemaakt door Mutasem en geleverd door Dr. Safa Nasser Eldin.

Klik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

- - - - - - -

Klik op onderstaand beeld om de Power Point presentatie van Najwa over Jeel al Amal  (in PDF) te zien.
Aan de vrienden van Jeel al Amal

Jeel al Amal ontving een uitnodiging van de Al Quds Universiteit om deel te nemen aan een lezing bij gelegenheid van de ‘Dag van de   weeskinderen’.Dr. Safa Nasser Eldin, dekaan van het Hind Huseinni College van de Al Quds Universiteit, opende het programma door allen voor hun aanwezigheid te bedanken. Ze sprak de hoop uit, dat deze lezing aanleiding zou worden voor een bezoek aan Jeel al Amal door studenten en professoren van dit College, om in contact te komen met het huis op sociaal en opvoedkundig gebied. Ze voegde er aan toe dat ze heel blij was dat ze haar klasgenoot tijdens hun schooltijd, Najwa Sayegh-Sahhar, na zoveel jaren naast zich zag zitten.

Dr. Ahmad Jabr gaf een inleiding over weeskinderen vanuit een opvoedkundig oogpunt. Daarna sprak Dr. Khaled Salman over de wezen vanuit een sociaal oogpunt en gaf toelichting over hun rechten.Ondergetekende gaf een uiteenzetting over Jeel al Amal vanaf de oprichting. De power point presentatie toonde beelden van de verschillende activiteiten in het huis: muziek, kunst, drama en sport. Die activiteiten bevorderen bij de kinderen het gevoel van eigenwaarde en moedigen hen aan om hun talenten te ontdekken.

Jeel al Amal, een charitatieve organisatie, is afhankelijk van giften en steun van welgezinde vrienden om het humanitaire werk voort te zetten. We streven er naar om kinderen die door hun achtergrond gedoemd zijn tot mislukking en ondergang en die anders geen toekomst hebben, te vormen tot een groep goed opgeleide kinderen. Veel kinderen van Jeel al Amal waren in staat om verder te gaan met hoger onderwijs. Zij blijven de plaats bezoeken die zij hun huis noemen.    De presentatie besloot met aanbevelingen om het huis te bezoeken om de kinderen te laten voelen dat er aan hen gedacht wordt. Bovendien is er een fondswerving programma opgezt om de kinderen te helpen om in de toekomst hun opleiding voort te zetten op een college of universiteit. De universiteit heeft het plan om Jeel al Amal te bezoeken en te helpen.

    Najwa Sahhar-Sayegh
2008 05 27 ENGL In what language.pdf