JEEL AL AMALGiften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal


- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 07 - 12 - 2011

Musicians without Borders

Jaargang 4 - JEEL NIEUWS - Nummer 2
29 maart 2011

SAMEN ZINGEN VANUIT DE DIEPTE VAN HUN HART
Jeel Nieuws

Volgende nummer

Vorige nummer

Inhoud 2011

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten  dat deze bestaat.

- - - - - - -


Bij de foto’s“Alle foto’s zijn gemaakt door de Palestijnse Next Top Photographer, een van de jongens in Jeel al Amal: Yousef Younis Shaour.”

    Fabienne van Eck  


Klik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Een bijzondere vrouw op bezoek
Najwa e-mailde op 16 maart: “Gisteren was een leuke dag voor de kinderen. Ze hebben samen gezongen uit de diepte van hun hart. De jongens hebben enorm genoten.

Fabienne van Eck is een heel bijzondere vrouw. Zij merkte een jongen op, die helemaal gek is op muziek. Zijn naam is Thaer. Hij zit ook op het schoolkoor. Ik ga kijken hoe ik hem kan helpen zijn talent te ontwikkelen. Fabienne komt terug voor een workshop met de hele school: alle 350 kinderen! Groeten. Najwa.”

- - - - - - -

Muziek Workshops in Jeel al Amal
Onderstaande tekst en foto’s zijn met toestemming van Fabienne van Eck overgenomen van haar blogspot.

Najwa Sahhar-Sayegh, een dochter van de oprichters van Jeel al Amal, nodigde ons uit om twee muziek workshops te geven voor 65 jongens van 4 tot 14 jaar.

Als de jongere kinderen het lokaal binnen komen helpen de ouderen hen om zich op hun gemak te voelen en een stoel te vinden. Het is ontroerend om te zien hoe de teenagers zorgen voor de kleineren.Als iedereen een plaats heeft, laten de oudere jongens ons alleen met de kids en beginnen wij met onze activiteit. We dansen, zingen, spelen ritmes met stokken, maar het meest van alles... we lachen! Na een vol uur beëindigen we de eerste workshop, en maken alles klaar voor de tweede workshop, met de oudere jongens.

We volgen een ander programma, aangepast aan het verschil in leeftijd. De jongens zijn heel creatief. Ze verzinnen bewegingen bij een lied, zingen met luide stem en opnieuw... lachen veel.Zeinab, de andere workshop-leider, en ik rijden terug door de Wadfi Nar, die afschuwelijke weg tussen Ramallah en Betlehem. Maar het doet ons niets. De zon schijnt, we horen nog steeds het lachen van de jongens en we neuriën de liedjes die we met hen hebben gezongen. Jeel al Amal is een verrukkelijke plaats voor deze kinderen.

    Fabienne van Eck

- - - - - - -

Beroeps celliste en geboren verteller
De Nederlandse celliste Fabienne van Eck woont in Jeruzalem. Regelmatig gaat ze naar een vluchtelingenkamp, ziekenhuis, blindeninstituut of school om muziek te brengen in het leven van Palestijnse kinderen. Dit is een van de projecten van Musicians without Borders, een organisatie die zich inzet om op vreedzame wijze de grenzen tussen landen en volken te overstijgen door samen muziek te maken. Jonge Palestijnen worden getraind om leider te worden van muziek workshops, en samen met Fabienne leiden zij jaarlijks muziek workshops voor duizenden kinderen.

Op de blog Musicbus goes Palestine vertelt Fabiene vol humor over haar bemoedigende en hartverwarmende ervaringen. Ze denkt na over wat de situatie haar doet, en zoekt antwoorden op achterliggende vragen die haar bezig houden.

Een aanrader: kijk eens wat rond op de blog van deze beroepsmusica en geboren verteller, en meld je aan om via e-mail regelmatig haar berichten te ontvangen. Klik hier.

    Ton van den Ende

- - - - - - -

Financieel rapport 2010
Laatste bericht van Najwa: “Ik stuur je het financieel rapport 2010 om het te publiceren op de website. Groeten. Najwa.”