JEEL AL AMALGiften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal


- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 07 - 12 - 2011

Jongenshuis is opgeknapt

Jaargang 4 - JEEL NIEUWS - Nummer 1
18 februari 2011

VEILIGHEID KRIJGT KLEUREN
Jeel Nieuws

Volgende nummer

Vorige nummer

Inhoud 2011

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten  dat deze bestaat.

- - - - - - -


Bij de foto’s

Deze opknapbeurt werd mogelijk gemaakt door de gulle gift van Bader Said Al Fahoum en Un Enfant, Une Promesse. Hun hulp was zeer hard nodig en wordt daarom dubbel zo veel gewaardeerd.

Klik je op een foto, dan krijg je een vergroting.

Aan de vrienden van Jeel al Amal

De opwinding bereikt zijn top sinds het werk is begonnen voor de vernieuwing van de eerste verdieping van het jongenshuis Jeel al Amal. De kinderen zijn dolblij nu ze hun slaapkamers, gangen en de hele verdieping in vrolijke kleuren geschilderd zien. Met lachende gezichten verwelkomen ze hun vernieuwde omgeving.
 


De eerste verdieping van het jongenshuis is bestemd voor de jonge kinderen van drie tot twaalf jaar. Op deze verdieping wonen ongeveer 40 kinderen. Er waren dringend reparaties nodig op de slaapkamers, kamers van de huismoeders, badkamers en gang. De veiligheid en behoeften van de kinderen stonden op de eerste plaats. Het beste van alles is dat de elektrische installaties zijn vernieuwd. Er zijn nieuwe lichtpunten aangelegd. Als de stroom om een of andere reden uitvalt, gaan er automatisch lampen branden. Er werden nieuwe kastjes en ramen aangebracht. De zitkamer van de kinderen, waar ze veel tijd doorbrengen met studie, TV kijken en zich voorbereiden om ‘s avonds naar bed te gaan, is een gezellige ruimte geworden, waar het aangenaam is om te verblijven.Een tussentijdse vakantieperiode van twee weken vormde een goede gelegenheid om dit werk ter hand te nemen.

Toen aan Thabet (12 jaar oud) gevraagd werd wat hij dacht van zijn nieuwe ruimten, begonnen zijn ogen te stralen en er kwam een lach over zijn hele gezicht. “Ik houd van mijn nieuwe kamer, ik houd van mijn nieuwe kastje.”Onze volgende prioriteit is het opknappen van de tweede verdieping voor de oudere jongens. Dat is even belangrijk, vooral omdat ze er ook naar uitkijken. We bidden dat we, als God het wil, en met de hulp van onze vrienden, de nodige fondsen voor dat doel kunnen verzamelen.

Een grote dank voor onze dierbare vrienden van de kinderen van Jeel al Amal. Dank u omdat u ons helpt om een lach te terug te brengen op de gezichten van onze kinderen en om te zorgen voor een goede omgeving voor de meest behoeftige kinderen in Palestina.
- - - - - - -

Bericht van de Stichting Jeel al Amal
* Het jaarverslag 2010 is goedgekeurd door het bestuur. Klik hier.

    Ton van den Ende, secretaris