JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 07 - 12 - 2011

Diner voor fondswerving

Jaargang 2 - JEEL NIEUWS - Nummer 8
18 september 2009

“IFTAR” VOOR JEEL AL AMAL
Jeel Nieuws

Volgende nummer

Vorige nummer

Inhoud 2009

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten  dat deze bestaat.

- - - - - - -

Bij de foto

Foto: Daily paper Alayyam.

Klik je op de foto, dan krijg je een vergroting.
Aan de vrienden van Jeel al Amal

Op 5 september heeft de Jeel al Amal Society een feestelijk diner gegeven voor fondswerving, om openstaande rekeningen en salarissen van medewerkers te betalen. Het resultaat was boven ieders verwachting. De 160 deelnemers betaalden US $ 50 per couvert,  en kochten loten voor de verloting van enkele prijzen, aangeboden door plaatselijke ondernemers en instellingen.

Bij deze “iftar” waren hoogwaardigheidsbekleders uit Jeruzalem. De Grieks-orthodoxe patriarch Atallah Hanna (met zwarte toog en borstkruis). De Lutherse bisschop Munib Younan zat rechts van hem, en Adnan Hussein, de Palestijnse gouverneur van Oost-Jeruzalem, zat links. Hun aanwezigheid staat symbool voor de broederlijke en intiem verstrengelde relaties tussen moslims en christenen onder de Palestijnen.Dr. Khader Rajabi, waarnemend voorzitter van de Jeel al Amal Society, heette de gasten welkom. Hij schetste kort de belangrijkste doelstellingen van Jeel al Amal, gaf inzicht in de moeilijke economische omstandigheden, en moedigde de mensen aan om donaties te geven voor het goede doel: zorg voor de wezen en anderen kinderen op de school.  

Later gaf ondergetekende een presentatie over de geschiedenis van Jeel al Amal. Voor de vele leden van de familie Sahhar was dit emotioneel, want hun overleden ouders, Basil en Alice Sahhar hebben Jeel al Amal opgericht. Ik herhaalde de woorden, die mijn moeder altijd gebruikte wanneer bezoekers vragen stelden over de godsdienst van de kinderen: ”In welke taal huilt een kind?” Zo veroordeelde zij deze vorm van discriminatie.   

Daarna gaf Zahra Khalidi, directeur voor fondswerving, uitleg over het nieuwe programma om kinderen te sponsoren. En toen begon de loterij. De eerste prijs was een overnachting voor een familie van vier personen in het Jericho Ressort. De winnaar zette de prijs weer in, om deze bij opbod te verkopen. Dit bracht 600 Israelische Shekels op, dat is € 110. Een zanggroep uit Nazaret bracht een bijzonder goed programma voor de deelnemers van deze “iftar”. Aan het einde van de avond kregen zij een welverdiende staande ovatie.

Vrienden en familie van Jeel al Amal waren in een positieve, onderhoudende en warme atmosfeer bij elkaar. Dit is voedsel voor de bereidheid om met liefde aan anderen te geven. Wij hopen, dat dit een jaarlijkse gebeurtenis wordt.

     Najwa Sahhar-Sayegh