JEEL AL AMAL
Giften via
Stichting Jeel al Amal

Vanuit Nederland

* IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Ten name van
  Stichting Jeel al Amal

Vanuit andere
EU-landen

* Overmaken van geld  in Euro’s naar Jeel al Amal van een privé rekening in een ander EU-land met telebankieren, is vrij van bankkosten.

IBAN: NL74 TRIO 0212 4877 79
* Beneficiary: Stichting
  Jeel al Amal

- - - - - - -

Giften via Bank in Oost Jeruzalem

* Aan: Jeel al Amal
* Naam: Bank Mercantile
  Discount
* Bank nummer: 17
* Adres: Salah Eddin
  Street, East Jerusalem
  via Israël
* Branch number: 638
* Rekeningnr: 40346
* Swift nr: BARDILIT
* IBAN: IL 77 0176 3800
  0000 1403 941

Het nieuwe logo van Jeel Al Amal

Klik op de foto

om de promo

te openenPromo: Generatie

van de Hoop


Laatste update 07 - 12 - 2011

In welke taal huilen kinderen?

Jaargang 1 - JEEL NIEUWS - Nummer 3
10 oktober 2008

BEGRAFENIS VAN ALICE SAHHAR
Jeel Nieuws

Volgende nummer

Vorige nummer

Inhoud 2008

Wil je anderen, die belangstelling kunnen hebben voor deze website, laten weten  dat deze bestaat.

- - - - - - -

Bij de foto

Alice Sahhar, toen ze afscheid nam van de kinderen in Jeel al Amal.

Klik je op de foto, dan krijg je een vergroting.
Aan de vrienden van Jeel Al Amal

Hier is een foto van mijn lieve moeder. Deze is genomen toen ze afscheid nam van de kinderen van Jeel al Amal. Ze was erg moe. Ze stond op de stoep en zei: “Ik voel me erg blij nu ik naar Jeel ga en mijn jongens zie, mijn kinderen”. Toen ze thuis kwam, was ze zo moe dat haar benen haar niet meer konden dragen. Ze viel op de grond.  De volgende morgen is zij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, half bewust. Ze wilde een telefoon bij zich, om te vragen hoe het met de kinderen ging. In het ziekenhuis zei ze: “Ik houd van de armen en van hen die niets hebben”.  

De volgende dag was zij buiten bewustzijn. Het ging steeds slechter met haar. De nieren stopten, en ze kreeg een bloeding. Op 2 oktober om 3.00 uur in de morgen stopte haar grote hart. Ze is gestorven in de leeftijd van 72 jaar Ze had een dag uitgekozen waarop iedereen met vakantie was vanwege het Moslim feest.

Tijdens de begrafenis was de kerk vol, ook met haar kinderen die van overal kwamen, ondanks de moeilijkheden van de grenzen en de beperkingen vanwege het Joodse feest. Een van hen deed een indrukwekkende uitspraak over mijn moeder: “Nu voel ik dat ik een wees ben, zonder vader en zonder moeder”. Het gezicht van mijn moeder was vol licht.  

Na de begrafenis was de zaal vol mensen. Iedereen had een verhaal over hoe hij geholpen was door mijn moeder. Die dag kwamen er meer dan 400 mensen. Zondag was er een heilige Mis in de Heilig Grafkerk.

Woensdag was er een condoleance in Jeel al Amal, want mensen van de West Bank kunnen niet naar Jeruzalem komen. Ze hebben een vergunning nodig en het is niet makkelijk om die te krijgen.

Ik kan alleen maar mijn moeder horen zeggen: “In welke taal huilen kinderen?” Dat zei ze als een groep buitenlanders haar vroeg: “Hoeveel kinderen in Jeel zijn christen?” Moeder keek naar mensen als een mens, en niet anders. Mijn moeder was een moeder voor veel mensen. We zullen haar erg missen.

     Najwa Sahhar-Sayegh