ZOMERKAMP 2009

Jg 2 nr 6

Leerzaam en ontspannend

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Het jaarlijkse zomerkamp is dit jaar van 20 juni tot augustus. Er zijn 40 kinderen. Zij kunnen in de vakantietijd niet naar hun families gaan. Door het zomerkamp voorkom je, dat zij zich in de steek gelaten voelen en opnieuw verweesd.

JN 02 06 A-big

De kinderen genieten van uiteenlopende en spannende activiteiten, deels in samenwerking met andere organisaties in de regio. Uit Engeland zijn ook dit jaar weer toegewijde vrijwilligsters gekomen. Hun hulp bij de verschillende activiteiten wordt zeer gewaardeerd.

JN 02 06 B-big

Het activiteitenprogramma ziet er als volgt uit:

Muzieklessen; schilderen en tekenen op zondag- en dinsdagmiddag; zwemles elke donderdag de hele dag bij het zwembad.

Activiteiten op het gebied van sport: zondag- en dinsdagochtend voetbal, tafeltennis of badminton. Zaterdag- en woensdagmiddag basketbal trainen voor de oudere jongens.

Op zaterdag, maandag en woensdag gaan de kinderen naar de Al Kuds universiteit, naar het Sa’eed Khoury IT computercentrum. Daar leren ze foto’s te bewerken met Photoshop of films te maken met Moviemaker.

Vier keer een uitstapje naar verschillende streken van de West Bank, om de kennis van  de kinderen te vergroten over de plaatsen waar zij vandaan komen.

Als er in de namiddag geen activiteiten worden gehouden, kijken de jongens                                                                                          gewoonlijk naar opvoedkundige of ontspannende films.
JN 02 06 C-big
Dit jaar genieten de kinderen weer volop van het zomerkamp. Het liefst gaan ze zwemmen, want het weer is heel warm. Er zijn al vier uitstapjes geweest. Op het programma staat nog een dag naar de dierentuin.

 Najwa Sahhar-Sayegh