WALID OP DE ACHTSTE PLAATS 

Jg 8 nr 2

Tafeltennis training in Bahrein

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Met grote opwinding ontving Jeel al Amal de uitnodiging van de Tafeltennisbond in Bahrein om deel te nemen aan de “Amal training campus” in Bahrein van 26 januari tot 7 februari 2015.
JN 08 02 A 600

Walid Shejaieh, 13 jaar oud, was uitgekozen om deel te nemen als vertegenwoordiger van Palestina, omdat hij het kampioenschap tafeltennis van de West Bank voor jongeren had gewonnen. Onze trainer Majdi Selwadi vergezelde Walid op deze reis.

JN 08 02 B 600

De uitnodiging kwam vrij laat. Daarom moesten we zo snel mogelijk de reis regelen, de visa aanvragen en andere voorbereidingen treffen. Tenslotte was alles geregeld en de dag van de grote reis brak aan. Walid was buitengewoon opgewonden. Dit werd zijn eerste reis naar het buitenland en zijn eerste ervaring in een vliegtuig. Hoewel hij niet wist wat hem te wachten stond, was hij blij de reis te kunnen maken. Zijn verwachting was hoog gespannen en gemengd met wat angst voor het onbekende. Zo zette Walid voet in Bahrein.

JN 08 02 C 600

Het programma omvatte dagelijks een intensieve training die de hele dag duurde. Trainers uit Korea en Canada werkten heel intensief met de deelnemers. De laatste drie dagen werden er wedstrijden gespeeld tussen alle deelnemers.

JN 08 02 D 600

Het was een hele uitdaging voor Walid om te spelen tegen kinderen van zijn leeftijd. Walid maakte vrienden voor het leven en bleef verbonden met zijn nieuwe vrienden.

JN 08 02 E 600

Het eindresultaat was dat Walid achtste werd van tweeëntwintig Arabische landen. Dat is een geweldige prestatie als je kijkt naar de minimale middelen die we hebben als het gaat om training en beschikbare uitrusting.

JN 08 02 F 600

Walid werd geërd door prinses Sheikha Hayat van Bahrein, voorzitster van de Bahreinse Tafentennis Bond. Een foto van hen kwam in de krant Al Quds onder de kop: “Prinses Hayat ontmoet de Palestijnse afvaardiging”.

JN 08 02 L 600

De Palestijnse ambassadeur in Bahrein, Khaled Aref, stuurde een speciale uitnodiging en nodigde Majdi en Walid voor een diner.

JN 08 02 G 600

Walid en Majdi met de secretaris van de Palestijnse ambassade in Bahrein.

Het is een geweldige ervaring geweest voor Walid. Volgens mij zal hij dit zijn hele leven niet vergeten. Hij kwam terug in Jeel met een totaal andere houding, een van trots en zelfvertrouwen. En hij praat zonder ophouden over wat hij heeft gezien en ervaren.

JN 08 02 H 600

Walid en Majdi werden warm ontvangen in Jeel al Amal. De sportmanager van de YMCA en oud-spelers kwamen speciaal op bezoek. En het hoofd van de Palestijnse Sport Unie, de heer Radwan El Sheerif, legde sterk de nadruk op de prestatie van Walid en Majdi en hun geweldige toewijding. In de krant El Quds verscheen een bijzonder artikel onder de titel: “De kinderen van Jeel al Amal markeren de toekomst met hoop en een glimlach”.

JN 08 02 I 600

We hebben gezien hoe het leven van Walid door deze gebeurtenissen volledig is veranderd. Wij hopen dat andere kinderen van Jeel al Amal ook de mogelijkheid zullen krijgen en een juiste training. Dan krijgen zij ook de kans om hun vaardigheden volledig te ontwikkelen. Daarvoor hebben wij een helpende hand nodig…

Najwa Sahhar/Sayegh