VEILIGHEID KRIJGT KLEUREN

Jg 4 nr 1

Jongenshuis is opgeknapt

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

De opwinding bereikt zijn top nu het werk voor de vernieuwing van de eerste verdieping van het jongenshuis Jeel al Amal zijn voltooiing nadert. De kinderen zijn dolblij als ze hun slaapkamers, gangen en de hele verdieping in vrolijke kleuren geschilderd zien. Met lachende gezichten verwelkomen ze hun vernieuwde omgeving.

JN 04 01 A big

De eerste verdieping van het jongenshuis is bestemd voor de jonge kinderen van drie tot twaalf jaar. Op deze verdieping wonen ongeveer 40 kinderen. Er waren dringend reparaties nodig op de slaapkamers, kamers van de huismoeders, badkamers en gang. De veiligheid en behoeften van de kinderen stonden op de eerste plaats. Het beste van alles is dat de elektrische installaties zijn vernieuwd. Er zijn nieuwe lichtpunten aangelegd. Als de stroom om een of andere reden uitvalt, gaan er automatisch lampen branden. Er werden nieuwe kastjes en ramen aangebracht. De zitkamer van de kinderen, waar ze veel tijd doorbrengen met studie, TV kijken en zich voorbereiden om ‘s avonds naar bed te gaan, is een gezellige ruimte geworden, waar het aangenaam is om te verblijven.

JN 04 01 B big

Een tussentijdse vakantieperiode van twee weken vormde een goede gelegenheid om dit werk ter hand te nemen.

Toen aan Thabet (12 jaar oud) gevraagd werd wat hij dacht van zijn nieuwe ruimten, begonnen zijn ogen te stralen en er kwam een lach over zijn hele gezicht. “Ik houd van mijn nieuwe kamer, ik houd van mijn nieuwe kastje.”

JN 04 01 C big

Onze volgende prioriteit is het opknappen van de tweede verdieping voor de oudere jongens. Dat is even belangrijk, vooral omdat ze er ook naar uitkijken. We bidden dat we, als God het wil, en met de hulp van onze vrienden, de nodige fondsen voor dat doel kunnen verzamelen.

JN 04 01 D big

Een grote dank voor onze dierbare vrienden van de kinderen van Jeel al Amal. Dank u omdat u ons helpt om een lach te terug te brengen op de gezichten van onze kinderen en om te zorgen voor een goede omgeving voor de meest behoeftige kinderen in Palestina.

Najwa Sahhar-Sayegh

Deze opknapbeurt werd mogelijk gemaakt door de gulle gift van Bader Said Al Fahoum en Un Enfant, Une Promesse. Hun hulp was zeer hard nodig en wordt daarom dubbel zo veel gewaardeerd.