UITSTAPJES, TRAINING, ACTIE

Jg 6 nr 5

Zomerkamp 2013

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Het zomerkamp van Jeel al Amal, voor jongens die in Jeel blijven omdat ze helemaal geen familie hebben naar wie ze toe kunnen gaan, is dit jaar gehouden van 8 juni tot 8 juli.

JN 06 05 A 600

Vier vrijwilligsters van UNIPAL in Engeland kwamen helpen bij het programma.

JN 06 05 B 600

Naar meerdere plaatsen in Palestina 

Mekhmas: pretpark en zwembad in Ramallah

JN 06 05 C 600

Een park in Nablus

JN 06 05 D 600

Een tocht rond de oude stad Jeruzalem met een bezoek aan de Heilig Grafkerk, de Al Aqsa moskee, de stadsmuren en andere historische plaatsen.

JN 06 05 E 600

Een bezoek aan Jericho, met de Spaanse tuinen, waterval en zwembad. En een bezoek aan de  Jerusalem Biblical Zoo; het zwembad in Ramallah en Touristic village in Jericho. Deze uitstapjes waren inclusief  entree gelden en eten voor de kinderen gedurende de dag.

Training in uiteenlopende computer-programma’s

Naast de uitstapjes kregen de kinderen een training in het Said Khoury Information Technology Center Of Excellence.

JN 06 05 F 600

Tijdens het zomerkamp hebben zij zes keer een les gevolgd. Ze zijn onderricht in verschillende computer-programma’s zoals Photoshop en veel andere media-programma’s. De lessen werden door het centrum gratis gegeven. Alleen het vervoer heen en terug hebben we betaald.

Naar het zwembad in Betanië

Tijdens de vier weken van het zomerkamp gingen de kinderen op donderdag naar het zwembad in Betanië. We hebben het vervoer en de entreegelden betaald.

JN 06 05 G 600

Andere actitiveiten

In de namiddag konden de kinderen zich vermaken met tekenen en andere kunstuitingen, samen met de vrijwiligsters, maar ook met sporten als tafeltennis, voetbal, basketbal en andere spelen.

Surprice party

Op de laatste dag van het zomerkamp hadden de kinderen van Jeel al Amal een surprice party georganiseerd als blijk van hun waardering en dankbaarheid voor de INUPAL- vrijwilligsters. De kinderen hebben ook geholpen bij het bakken van pizza’s op Italiaanse wijze. Met deze heerlijke maaltijd vierden ze het einde van het geweldige zomerkamp 2013.

 

Najwa Sahhar-Sayegh