RONDLEIDING IN DE DIERENTUIN

Jg 2 nr 7

Nu zie je ze in het echt!

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Tijdens het zomerkamp zijn er voor de jongens in Jeel al Amal leerzame en ontspannende activiteiten. Daardoor wordt hun zomervakantie – ver weg van hun dierbaren – draagbaar, ja zelfs gezellig. Maar het dagje naar de dierentuin zal onuitwisbaar gegrift blijven in het geheugen van de jongens, want ze hebben zoveel plezier gehad en hebben tegelijkertijd heel veel geleerd.

JN 02 07 A-big

De opzichter van de dierentuin begeleidde de jongens tijdens hun wandeling langs de verschillende afdelingen van de dierentuin. Hij gaf uitgebreid uitleg over elk dier van elke soort, dat zij zagen. Uit welk land het komt, Maar ook fysieke informatie over het dier en over het voedsel dat het eet. Dat is heel belangrijk, want veel van de kinderen hebben de dieren alleen op plaatjes gezien op school of in de bibliotheek.

JN 02 07 B-big

Na deze wandeling gebruikten de jongens hun middagmaal en kregen een ijsje als dessert. Daarna waren de kinderen klaar voor een ontspannende tocht door de dierentuin met een treintje. Ze gingen helemaal tot achterin de dierentuin, en kregen nog meer uitleg over nog meer dieren. Vol verbazing spraken ze honderduit, over de dieren die ze in het echt gezien hadden, en over wat ze geleerd hadden.

 Najwa Sahhar-Sayegh