PROJECT: DANS EN KLEUREN

Jg 6 nr 3

In het Nationale Palestijnse theater

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Voor de eerste keer hebben kinderen van Jeel al Amal deelgenomen aan een life optreden voor een zaal vol toeschouwers in het Palestijnse Nationaal Theater (Al Hakawati) in Oost Jeruzalem. Deze gebeurtenis was de grote finale van een project dat in 2012 was begonnen in acht scholen in Jeruzalem. Het droeg als titel: “Vermeerderen van Culturele Activiteiten in Jeruzalem”.

JN 06 03 A 600

Het project: “Dans en kleuren” heeft als doel om verbazingwekkende artistieke en creatieve talenten te ontdekken onder scholieren in Jeruzalem. Het programma bestaat uit zichtbare kunst (tekenen, beeldhouwen, het maken van poppen, fotograferen)  en uitvoerende kunst (Arabische folkloristische dans, drama en toneel).

Er waren professionele trainers uitgekozen om de persoonlijkheid van de kinderen en en de band met hun erfgoed te versterken. Maar ook om de weg te openen voor hun fantasie en creatieve denken.

JN 06 03 B 600

Een van de projecten waar de kinderen van Jeel al Amal werkten was: de bus van dromen. Ze maakten gebruik van al hun dromen. Die schilderden ze in de bus. De een hoopt dokter te worden, een andere jongen wil een IT specialist zijn. Anderen dromen om enkel in vrede te leven in Palestina. In de hal van het theater was een tentoonstelling waar al de kunstwerken van de kinderen te zien waren.

JN 06 03 C 600

Aan het einde van het gebeuren in het Al Hakawati theater ontvingen de kinderen van Jeel al Amal een getuigschrift van uitmuntendheid voor hun bijdrage en hun rol in het project. Een tweede getuigschrift kregen ze voor Arabische folkloristische dans (Dabkah).

JN 06 03 D 600

Het was een hele ervaring voor de kinderen van Jeel al Amal om op de planken te staan en op te treden voor een enorm groot publiek. Ze waren echt uitstekend in hun uitoptreden. Dat maakte ons allen zo trots. Bovendien is het het werkelijk wonderbaarlijk om te zien hoe ze optreden en er van genieten met heel hun hart.
Najwa Sahhar-Sayegh