OVERZICHT VAN 2012

Jg 6 nr 1

Groei en ontwikkeling

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Onderstaande tekst is een samenvatting van het overzicht over 2012 dat Najwa stuurde. Voor de complete tekst klik hier.

Vernieuwingen in jongenshuis en school

In 2012 konden we veel vernieuwen: de speelplaats van de kleuterschool en de ingang van Jeel al Amal. Bovendien is het schoolgebouw opnieuw geschilderd en ook zijn er nieuwe schoolborden gekomen.

JN 06 01 A 600

Kinderen met leermoeilijkheden

Het werken met kinderen met leermoeilijkheden is van de grond gekomen. Van 50 leerlingen is door testen een diagnose gemaakt. Er zijn verdere stappen gezet om zo met de kinderen te werken, dat hun leervermogen verbeter wordt. Er was ook een training in het gebruik van smartboard, dat ook een hulpmiddel is voor kinderen met leermoeilijkheden.

JN 06 01 B 600

Verder heeft Jeel al Amal deelgenomen aan het project voor cognitieve ontwikkeling dat gehouden is voor kleuterscholen in Jeruzalem. Leerkrachten namen deel aan verschillende cursussen zoals: de geestestoestand van de deskundige; drama bij de opleiding; de opbouw van een verhaal (bij vertellen en lezen), multimedia, kunst, natuur, en als laatste maar zeker niet de minste: autisme.

Gezondheid, sport, muziek en kunst 

De kinderen vierden ‘Wereld Gezondheidsdag’ met een ontbijt samen met bezoekende dokters. De kinderen werden medisch onderzocht door de artsen. Deze gebeurtenis is afgesloten met een lezing over gezond eten en hygiëne.

JN 06 01 C 600

Onze kinderen werden kampioen tafeltennissen, in een wedstrijd tussen scholen in de regio Jeruzalem. De sportleider van Jeel al Amal volgde een training in Birzeit over Opleiding in sport management, in samenwerking met de FIFA.

De jongens namen deel aan de kunst- tentoonstelling, die jaarlijks in Jeruzalem wordt gehouden. Verder zal er wekelijks een kunstenaar komen om met de kinderen te werken aan kunst, onder andere houtsnijwerk en het maken van marionetten.

JN 06 01 D 600

Wij geloven in muziek en maken gebruik van de positieve uitwerking daarvan op onze kinderen. Daarom is een professionele muziekleraar aangesteld om het schoolkoor te leiden en om de kinderen muziekles te geven op verschillende instrumenten

2012 is een goed jaar geweest

Het is ons doel een veilig en huiselijke sfeer te scheppen voor onze kinderen. We benutten dan ook elke gelegenheid die bijdraagt aan hun groei en ontwikkeling.

JN 06 01 E 600

“Houd de hoop levend”, is altijd het motto geweest van Jeel al Amal. Temidden van alles wat gebeurt op politiek vlak en omdat we de financiële moeilijkheden trotseren, schijnt er altijd een sprankeltje hoop door de wolken. Dat wordt tot een stralender dag voor de kinderen en brengt mogelijkheden voor groei en ontwikkeling in Jeel al Amal. Als we zo terugkijken naar 2012, krijgen we het gevoel dat het voor Jeel al Amal een goed jaar is geweest.

Aan onze vrienden van Jeel al Amal

We zijn gezegend met vrienden die het huis bezoeken en de kinderen in actie zien. Anderen willen ons helpen op welke manier dan ook. De kinderen houden er van nieuwe vrienden te ontmoeten. Die laten hen voelen dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die van hen houden.

JN 06 01 F 600

We bedanken al onze toegewijde vrienden voor hun blijvende steun en vriendschap. Zowel hun geldelijke als hun morele steun wordt bijzonder gewaardeerd. We weten dat we niet alleen zijn, en dat geeft ons de kracht om te blijven doorgaan met het werk voor onze kinderen.

Dat het nieuwe jaar bossen met stralende momenten brengt voor jou en voor je familie. Dat het vrede mag brengen, rechtvaardigheid en welzijn, wereldwijd.
Najwa Sahhar-Sayegh