KINDERDROMEN WORDEN WAAR!

Jg 8 nr 7

De Franse consul raakt de harten

 

Aan de vrienden van  Jeel al Amal

Wat een opwinding in Jeel al Amal op maandag 7 december. De laatste voorbereidingen voor de opening van de vernieuwde keuken en eetzaal onder auspiciën van de Franse Consul Generaal in Jeruzalem, Mr Hervé Magro. Mw. Suzanne De Bellescize and Mw Sandrine Menucelli van het Franse Consulaat begeleiden de Consul Generaal. Het is een heel feestelijke gebeurtenis geworden.

JN 08 07 A 600

Woorden van welkom

De ceremonie begon met een woord van welkom in naam van de kinderen, staf en bestuursleden van Jeel al Amal. Dit was namelijk het eerste bezoek van Mr. Magro, en we hopen dat er nog vele zullen volgen.

JN 08 07 B 600

Inleiding in een notendop

De consul kreeg een inleiding in een notendop over Jeel al Amal. Hoe de oprichters, Alice en Basil Sahhar, in 1972 met het huis begonnen, met een paar kinderen. En hoe Jeel al Amal zich uitbreidde, om steeds meer ruimte te bieden aan kinderen uit Palestina die verlaten zijn, behoeftig of wees.

JN 08 07 C 600

Opknappen van keuken en eetzaal

Onze voortdurende inspanningen om de leefwereld van de kinderen gaan altijd door. Het aanpassen van de keuken en de eetzaal is een duidelijk teken van deze inspanningen.

Deze levensader voor meer dan 100 kinderen en stafleden, is zo mooi geworden met heerlijke stralende kleuren. De kinderen waren er zo opgewonden van, dat ze nauwelijks konden wachten.

JN 08 07 D 600

Een plaats om te leven als kinderen

Voor de kinderen die vandaag in Jeel wonen en voor de vele anderen die nog zullen komen, is Jeel al Amal een thuis, een toevluchtsoord voor wie op straat leven, een plaats waar zij gewoon als kinderen kunnen leven, kunnen dromen en zicht krijgen op een betere toekomst.

JN 08 07 E 600

Mogelijk gemaakt door gulle gevers

De gulle gevers, McCabe Educational Trust, Arab Fund Fund for Social and economic Development samen met het Franse Consulaat werden van ganser harte bedankt. Zonder hun steun zou niets van dit alles verwezenlijkt zijn.

JN 08 07 F 600

Dank voor de niet aflatende inzet

De Consul Generaal was diep onder de indruk en bedankte het team van Jeel al Amal voor hun niet aflatende inzet om een stralende toekomst te scheppen voor de kinderen.

JN 08 07 G 600

Even een dag zonder problemen

Mr. Magro was heel blij om vandaag even los te zijn van politieke zaken, in dit land waar problemen en de oplossing ervan aan de orde van de dag zijn.

JN 08 07 H 600

Dabkheh dansen

Toen de aanwezigen op weg gingen voor het doorknippen van het lint, wachtte hen buiten een aangename verrassing. Een groep jongens en meisje van Jeel al Amal voerden Dabkheh dansen op. Hun betoverende voorstelling boeide de harten van allen die daar aanwezig waren.

JN 08 07 J 600

Bezoeken van Jeel, en snoep uitdelen 

Het team van het Franse Consulaat maakte een rondtocht door de verschillende faciliteiten van de school. Er werden zoetigheden en snoepjes uitgedeeld. Dat bracht bij veel kinderen een brede lach op hun gezicht.

JN 08 07 K 600

De Consul Generaal raakte de harten

De dag was een groot succes. De Consul Generaal raakte de harten van iedereen in Jeel al Amal door zijn vriendelijke hart en zijn eenvoud.

JN 08 07 L 600

Veel dank voor alle gulle gevers.

Nogmaals veel dank voor alle gulle gevers. Bedankt omdat jullie hebben gezorgd dat hun dromen waar zijn geworden.

Najwa Sahhar/Sayegh

 

P.S. 1 Op de gedenksteen staat op de tweede regel van onder: Stichting Jeel al Amal, Holland. Uit de giften van de vrienden hebben we namelijk €1.100 overgemaakt voor de rookmelders als bijdrage voor de veiligheid van allen in Jeel al Amal. – Ton van den Ende.

P.S. 2 Op de website van het Franse Consulaat staat een verslag van deze dag. Klik hier.