KERSTBRIEF 2013

Jg 6 nr 8

We houden de hoop levend!

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Het schrijven van deze jaarlijkse kerstaflevering van Jeel Nieuws vormt voor ons een belangrijke aanleiding om ons te herinneren dat u voor ons een dierbare vriend of vriendin bent geweest. En dat u blijvend een belangrijke vormende bijdrage levert voor onze levens, de kinderen en iedereen in Jeel Al Amal.

We hielden in 2013 de hoop levend!

Ondanks de moeilijke situatie in ons land en de uitdagingen waar we dagelijks onder ogen zien, slagen wij er in de lach te houden op de gezichten van onze kinderen, die onderworpen zijn geweest aan erbarmelijke omstandigheden die geen kind ooit zou mogen doormaken.

JN 06 08 A 600

“Houd de hoop levend en wanhoop nooit”, is altijd het motto geweest van Jeel Al Amal en zal het ook altijd blijven. Het maakt ons fier om de opmerkingen te horen van onze vrienden als ze bij ons op bezoek komen: “We kunnen zien dat jullie kinderen gelukkig zijn aan de lach op hun gezichten”. Want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

Vernieuwingen aan huis en school 

Ik zou willen dat iedereen die glimlach had kunnen zien op de gezichten van onze kinderen toen we de oude, kaduke schoolbankjes door kleurrijke nieuwe hebben vervangen. Ze werden ontvangen met zoveel vreugde! We hopen nog steeds dat we ook voor de laatste twee klassen zulke bankjes kunnen aanschaffen.

Dan is er het melk project. ‘s Morgens krijgt elk kind een glas melk en ‘s middags chocolademelk.

Smart interactieve schoolborden zijn een geweldig instrument die de leerkrachten helpen om de leerstof uit te leggen met beeld en geluid. Het is een fantastische hulpmiddel waardoor de kinderen van de lessen genieten, omdat ze de gelegenheid hebben om te zien, te horen en interactief bezig te zijn.

JN 06 08 B 600

De speelplaats bestond uit de rotsbodem. Nu is deze vernieuwd. Zo is een droom uitgekomen voor onze kinderen. Zij ontvingen het nieuws met grote vreugde en een geweldige lach. De lang verwachte vernieuwingen zijn uiteindelijk tot stand gekomen. De kinderen kunnen er nu van genieten. En wat nog belangrijker is, ze kunnen veilig spelen.

JN 06 08 C 600

“Ik en mijn boek”

“Ik en mijn boek” is een wedstrijd die het hele jaar doorgaat. De kinderen lenen onder elkaar boeken uit en lezen die. Uiteindelijk is er een wedstrijd en worden zes winnaars aangewezen. Jeel Al Amal won de eerste prijs. Andere activiteiten in 2013 zijn in Jeel Nieuws al aan bod gekomen.

Liefde maakt ons meer menselijk.

Mijn moeder Alice zei altijd, ik citeer:

“Ik denk vaak

dat mensen van wie we hebben gehouden

en die van ons hebben gehouden

ons niet alleen meer menselijk maken

maar ze worden een deel van ons.

En we dragen hen altijd in onze harten

of we hen nu zien of niet.

En in zekere zin zijn wij een eindtotaal

van hen die van ons hebben gehouden

en hen voor wie wij veel waardering hebben.”

JN 06 08 D 600

Er is hoop – En die hoop ben JIJ.

We zijn je dankbaar

omdat je het ‘goede nieuws’

tastbaar en persoonlijk maakt voor ons

in een wereld die overvol is met slecht nieuws.

Een hoopvol Kerstfeest gewenst.

 

Najwa Sahhar-Sayegh