JEEL AL AMAL OP FACEBOOK

Jg 5 nr 6

Eerste oogst van een werkbezoek

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal
Op 31 augustus 2012 opende Jeel al Amal officieel een pagina op Facebook. Je komt er via de link: https://www.facebook.com/JeelAlAmal. Deze pagina is in het Nederlands, maar zal ook in het Engels vertaald worden. De profielfoto is het gloednieuwe logo, dat bij elk bericht terugkomt. Op de omslagfoto staan de redactieleden van de websites van Jeel al Amal: Najwa Sahhar-Sayegh, Jbara Mahmoud en Ton van den Ende.

JN 05 06 A 600

Een sprankelende pagina 

Op de tijdlijn van de Facebook pagina vind je een soort visitekaartje voor elke aflevering van Jeel Nieuws in 2012, met kleurrijke foto, een samenvatting van de inhoud en een link naar de web-pagina.

Onderaan de tijdlijn staat een muurschildering uit het jongenshuis, gemaakt door Bill George. ‘God bless Jeel al Amal’ is de titel. Je ziet een oosterse stad, het bouwland en op de voorgrond een open hand met graankorrels. Dit is het beeld van Jeel al Amal waar vanaf 1972 een generatie opgroeit die hoop biedt voor een betere wereld.

JN 05 06 B 600


Interactie

Wie zich op de Facebook pagina registeert en aanmeldt, kan de reacties van anderen lezen en zelf reageren op wat zij te melden hebben. Zo komt een tweerichtingverkeer op gang.

De Facebook pagina van Jeel al Amal houdt je op de hoogte van de eigen websites. Maar gegevens van de pagina op facebook kunnen op hun beurt invloed hebben op de website. Zo zijn de twee foto’s van Najwa en Ton op de homepage vervangen door de foto van de drie redactieleden, die prominent op Facebook staat.

Een werkbezoek aan Jeel al Amal

Van 24 tot en met 31 maart 2012 hebben ondergetekenden een werkbezoek gebracht aan Jeel al Amal. Voor alle duidelijkheid: uiteraaard hebben we dat volledig zelf betaald.

JN 05 06 C 600

Ad stond altijd al enthousiast achter Jeel al Amal. Nu zag hij het voor het eerst met eigen ogen. Een openbaring, die hij in foto en film heeft vastgelegd. Voor Ton was het, na 25 jaar, een weerzien met dit project waarbij hij vanaf het begin betrokken is.

Najwa bracht ons in contact met het huis, de kinderen, medewerkers en bestuursleden. Er was een vruchtbare uitwisseling van ideeën en wensen.

JN 05 06 D 600

Eerste oogst 

Zo is het nieuwe logo dat Arno en Jeann van Dijk hebben gemaakt, positief onthaald. Vernieuwen van de website en gebruik maken van Facebook kwamen ter sprake. Jbara werd gevraagd om de redactie te versterken. Dit en nog veel meer werd in deze dagen gezaaid.

JN 05 06 E 600

Het verschijnen van de Facebook pagina Jeel al Amal is een eerste oogst van dit bezoek. Ad Murck heeft vol energie deze pagina opgezet. In zijn vrije tijd wil hij deze stap voor stap verder uitbouwen, vooral door filmpjes te plaatsen over Jeel al Amal.

Wij denken terug aan dit inspirerende werkbezoek met gevoelens van hartelijke dank voor de openheid, samenwerking en gastvrijheid.
Ad Murck, voorzitter Stichting Jeel al Amal
Ton van den Ende, secretaris