IN HET FRONT VAN HET PUBLIEK

Jg 6 nr 4

Activiteiten op de Open Dag 2013

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Voor het vierde opeenvolgende jaar vierde Jeel al Amal het eind van het schooljaar met een open dag vol activiteiten. Elk jaar laten de kinderen iets zien, een nieuw lied, muziekinstrument of dans. We zien onze kinderen elk jaar groeien in hun talent en in het zelfvertrouwen om op te treden in het front van een publiek.

JN 06 04 A 600

De viering van de open dag besteedde dit jaar vooral aandacht aan de sportteam van Jeel al Amal en aan de trainingsactiviteiten met hun trainer Majdi Selwadi, die onlangs een diploma in het begeleiden van sporten ontving van de Birzeit Universiteit. Majdi besteedt veel tijd aan het trainen van de kinderen. Bij verschillende competities met andere scholen in de West Bank is Jeel al Amal er in geslaagd om prijzen te winnen op verschillende niveau’s.

JN 06 04 B 600

Op de open dag werd een aantal kinderen onderscheiden met een klein geschenk en een getuigschrift. Anderen werden geëerd omdat ze vooruitgang hadden geboekt ondanks de moeilijkheden die ze ondervonden.

JN 06 04 C 600

Onder de aanwezigen was de voorzitter van de Plaatselijke Raad van Betanië, het hoofd van de afdeling industrie en ambachten in die Raad en veel meer andere voorname gasten.

JN 06 04 D 600

Met veel vreugde hielden de kinderen voordrachten, dansten en zongen vanuit het diepste van hun hart. De voorstellingen die ze gaven werden werkelijk uitstekend uitgevoerd.

JN 06 04 E 600

Per slot van rekening kregen de kinderen bij deze gelegenheid de kans om zichzelf te uiten.

JN 06 04 F 600

Aan het einde werd een tentoonstelling geopend met hulpmiddelen voor het onderwijs, allemaal met de hand gemaakt door leerkrachten en leerlingen, samen met een aantal moeders. In een van de tentoongestelde items was het ”wiskunde dorp” uitgebeeld op een zeer sympathieke manier. Het komend jaar zullen de tentoongestelde materialen intensief worden gebruikt door alle leerlingenn in alle klassen. Het thema van de tentoonstelling was: “Ondanks mijn moeilijkheden zal ik mijn ambities bereiken”.

JN 06 04 G 600

Het was de grand finale van een wondervolle dag die iedereen vreugde bracht.
Najwa Sahhar-Sayegh