‘IFTAR’ VOOR JEEL AL AMAL

Jg 2 nr 8

Diner voor fondswerving

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Op 5 september heeft de Jeel al Amal Society een feestelijk diner gegeven voor fondswerving, om openstaande rekeningen en salarissen van medewerkers te betalen. Het resultaat was boven ieders verwachting. De 160 deelnemers betaalden US $ 50 per couvert,  en kochten loten voor de verloting van enkele prijzen, aangeboden door plaatselijke ondernemers en instellingen.

Bij deze “iftar” waren hoogwaardigheidsbekleders uit Jeruzalem. De Grieks-orthodoxe patriarch Atallah Hanna (met zwarte toog en borstkruis). De Lutherse bisschop Munib Younan zat rechts van hem, en Adnan Hussein, de Palestijnse gouverneur van Oost-Jeruzalem, zat links. Hun aanwezigheid staat symbool voor de broederlijke en intiem verstrengelde relaties tussen moslims en christenen onder de Palestijnen.

JN 02 08big

Dr. Khader Rajabi, waarnemend voorzitter van de Jeel al Amal Society, heette de gasten welkom. Hij schetste kort de belangrijkste doelstellingen van Jeel al Amal, gaf inzicht in de moeilijke economische omstandigheden, en moedigde de mensen aan om donaties te geven voor het goede doel: zorg voor de wezen en anderen kinderen op de school.

Later gaf ondergetekende een presentatie over de geschiedenis van Jeel al Amal. Voor de vele leden van de familie Sahhar was dit emotioneel, want hun overleden ouders, Basil en Alice Sahhar hebben Jeel al Amal opgericht. Ik herhaalde de woorden, die mijn moeder altijd gebruikte wanneer bezoekers vragen stelden over de godsdienst van de kinderen: ”In welke taal huilt een kind?” Zo veroordeelde zij deze vorm van discriminatie.

Daarna gaf Zahra Khalidi, directeur voor fondswerving, uitleg over het nieuwe programma om kinderen te sponsoren. En toen begon de loterij. De eerste prijs was een overnachting voor een familie van vier personen in het Jericho Ressort. De winnaar zette de prijs weer in, om deze bij opbod te verkopen. Dit bracht 600 Israelische Shekels op, dat is € 110. Een zanggroep uit Nazaret bracht een bijzonder goed programma voor de deelnemers van deze “iftar”. Aan het einde van de avond kregen zij een welverdiende staande ovatie.

Vrienden en familie van Jeel al Amal waren in een positieve, onderhoudende en warme atmosfeer bij elkaar. Dit is voedsel voor de bereidheid om met liefde aan anderen te geven. Wij hopen, dat dit een jaarlijkse gebeurtenis wordt.

 Najwa Sahhar-Sayegh