HET GAAT GOED MET JEEL

Jg 2 nr 1

Een verjongd bestuur

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

De zes kinderen van Alice en Basil hebben het voortouw genomen. Ze hebben de opzet en de structuur van de organisatie van Jeel al Amal op papier gezet, zochten kandidaten voor het bestuur en legden contacten met instanties om zaken uiteen te zetten.

Begin januari is een nieuw bestuur gekozen door de Algemene Vergadering die bestaat uit ongeveer 35 personen. De meeste van hen zijn verbonden aan instellingen en organisaties. Eén bestuurslid is vanaf het begin in functie; dat verzekert continuïteit. Er zijn twee vrouwen: een heeft B.A. Onderwijskunde én Najwa Sayegh-Sahhar, die is herkozen. Vier nieuwe leden hebben als kind in Jeel al Amal geleefd. Het zijn een advocaat, een computer ingenieur, professor aan de El Kuds Universiteit in Jeruzalem; een manager bij een ziekenhuis en de UNWRA én een zakenman. Zij vormen een fris, verjongd bestuur.

Het is ook een ondernemend bestuur. Oude dromen komen op de agenda: de school van Jeel al Amal uitbouwen nieuwe klaslokalen voor drie leerjaren middelbaar onderwijs. Er zijn plannen om land te kopen. Commissies en werkgroepen beginnen aan fonds werving en PR. Er wordt een directeur aangezocht. De huidige website www.jeelalamal.nl zal ook in het Engels verschijnen als: www.jeelalamal.org. De nieuwe opzet voor Jeel al Amal is aanvaard en de begroting 2009 is goedgekeurd.

JN 02 01big

In 1972 volgden Alice en Basil Sahhar hun hart. Ze begonnen in Betanië gewoon met “Jeel al Amal: Generatie van de Hoop”. Er is veel bereikt en dat wordt nu verder uitgebouwd.

“Het gaat goed met Jeel al Amal”, laat Najwa enthousiast weten. Wij, vrienden van Jeel al Amal, mogen bijdragen om deze hoop op een betere toekomst levend te houden. Bij voorbaat dank.

Met de wens, dat 2009 voor allen een hoopvol jaar mag worden.

Ton van den Ende  

One thought on “HET GAAT GOED MET JEEL

Comments are closed.