EIGEN MIDDELBAAR ONDERWIJS

Jg 2 nr 3

Vierde verdieping op de school gewenst

 

Het bestuur pakt de zaken voortvarend aan. Er zijn plannen om de basisschool uit te breiden, zodat er ook middelbaar onderwijs kan worden gegeven.

Het bestuur van Jeel al Amal wil een vierde verdieping op het schoolgebouw. Daar zullen vier ruimtes komen voor activiteiten die nu elders in het gebouw plaatsvinden. Het gaat om een practicum voor computer-les en een muziek lokaal. Verder een zaal die voor meerdere doeleinden en uiteenlopende activiteiten gebruikt kan worden. Tenslotte een vergaderzaal of conferentie zaal. Hier vinden de vergaderingen van het bestuur en de Algemene Vergadering plaats. Deze zaal zal ook worden gebruikt om informatie te geven en in gesprek te gaan over Jeel al Amal. Daarom wordt deze ingericht met moderne middelen zoals een beamer.

JN 02 03big

Dan zullen er voldoende klaslokalen vrij komen om middelbaar onderwijs aan te bieden. Dat zal en duidelijk positieve uitwerking hebben op de kwaliteit van het onderwijs, en het zal het dagelijks leven van onze kinderen verbeteren.

 

Het bestuur heeft een voorbereidende studie gemaakt over de kosten van het project. De eerste ramingen bedragen ongeveer 733.850 Nieuwe Israëlische Shekels. Dat is €138.850. Voor de originele brief, die bedoeld is om fondsen te werven bij grote instellingen, klik hier.

Tot nu toe is Jeel al Amal een basisschool. Vanaf het begin van Jeel al Amal in 1972 is het altijd de bedoeling geweest dat de kinderen op de school van Jeel al Amal ook de eerste jaren middelbaar onderwijs zouden kunnen volgen.
Als Jeel al Amal een middelbare school wordt, zal een andere droom werkelijkheid geworden zijn. Dat is gunstig voor de kinderen. Ze kunnen dan tot hun zestiende jaar in Jeel al Amal blijven.

We houden je op de hoogte.

 Najwa Sahhar-Sayegh

One thought on “EIGEN MIDDELBAAR ONDERWIJS

Comments are closed.