ARTIESTEN OP BEZOEK

Jg 2 nr 9

Plezier en spel

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Vlak voor het offerfeest van de moslims (Eid al Adha) kwamen drie groepen de kinderen in Jeel al Amal vermaken.

JN 02 09 A-big

De eerste groep bestond uit leden van een artiestengilde uit dorpen in de buurt van Nazaret. Ze kwamen, beladen met voedsel, zoetigheid en koekjes voor de kinderen. Ze hadden ook een eenvoudig, maar zeer gewild cadeau: ballonnen. Deze vulden de school met vrolijkheid en kleuren.

De directie besloot de eettafels buiten te zetten, zodat de kinderen in de zon konden genieten van hun voedsel. Het leek op een picknick. Toen begon de theatervoorstelling. Clowns haalden acrobatische toeren uit. De kinderen gierden van het lachen. Tot slot gaf de groep overvloedige bijdragen aan de school.

JN 02 09 B-big

De tweede groep bestond uit muzikanten uit Jaffa. Zij onderhielden de kinderen met hun prachtige uitvoeringen. Ze gaven cadeautjes aan de kinderen in de vorm van surprises. Ze toonden hun interesse voor de kinderen door samen met hen te sporten en te spelen.

JN 02 09 C-big

De derde groep kwam ook uit dorpen in de omgeving van Nazaret en bestond uit studenten aan de universiteit. Ze waren al eerder geweest om de kinderen te onderhouden. Zo gauw ze de speelplaats opkwamen werden ze hartelijk verwelkomd, want de kinderen hadden met veel van hen al vriendschap gesloten. Ze gaven veel cadeau’s  aan de kinderen en deden een spel van vraag en antwoord met de kinderen, die in twee groepen waren verdeeld.

Alles bij elkaar vormen deze ontmoetingen een heel verrijkende en ontspannende ervaring voor de kinderen. Dat is van wezenlijk belang voor een gezonde ontwikkeling.

 Najwa Sahhar-Sayegh