ACTIVITEITEN IN JEEL AL AMAL

Jg 1 nr 10

 

Aan de vrienden van  Jeel al Amal

Kort voor haar dood heeft Alice haar laatste jaarverslag gemaakt en persoonlijk ondertekend. Hier volgt een vertaling.

In Jeel al Amal is weer een jaar voorbij gegaan. We zijn vastbesloten door te gaan met ons werk, omdat we zien dat de kinderen die bij ons blijven komen, hulpbehoevend zijn en van alles beroofd. Ze hebben niemand die voor hen zorgt, en geen plek om te wonen. Maar hier worden ze bemoedigd door een goede opleiding, en mogen ze hopen voor een betere en stralende toekomst. We hopen door te kunnen gaan met Gods hulp.

JN 01 10big

* 19 nieuwe jongens zijn door het Bureau van de Sociale Dienst aan onze zorgen toevertrouwd.

* Bij de opening van het schooljaar boden wij plaats aan 72 kleuters en 235 kinderen op onze school. Daarom moesten we extra meubilair en leermiddelen aanschaffen.

* We hebben voor de kinderen opvoedkundige en ontspannende tochten georganiseerd naar Ramallah, Tulkarem, Jericho en Qalqiliah.

* We namen deel aan verschillende activiteiten met lagere scholen en kleuterscholen in de buurt (gezamenlijke wedstrijden, sport).

* We hebben weer een zomerkamp gehouden voor kinderen die in de zomervakantie geen mogelijkheid hebben om naar huis te gaan. De kinderen hebben zich verheugd over veel activiteiten: tekenen, lezen, zwemmen, computer training, handwerken, voetbal en tennis.

* We namen deel aan wedstrijden (voetbal en tennis), georganiseerd door het Ministerie van Opvoeding. We hebben deze wedstrijden gewonnen.

* Voor het natuurwetenschappelijk laboratorium kochten we nieuwe instrumenten, om de lessen in natuurwetenschappen te activeren op school.

Het is belangrijk voor ons om onze vrienden, door deze brief, op de hoogte te stellen van de activiteiten die in Jeel al Amal zijn ondernomen. We blijven bidden dat wij – door uw giften – hulp kunnen bieden aan kinderen, die minder bedeeld zijn.

Wij danken u voor de belangstelling in ons werk. Moge onze hemelse Vader u rijkelijk zegenen.

Was getekend:

 

Alice Sahhar