ACTIVITEITEN 2010 – 2011

Jg 5 nr 1

Muziek en dans festival

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Het jaarverslag over de activiteiten in het seizoen 2010-2011 is verschenen. In deze aflevering staan enkele aanhalingen. Voor het volledige verslag klik hier.

JN 05 01 A 600

Deelnemers van Jeel al Amal bij voetbal competitie tussen scholen op de Westoever, bij Ramallah, december 2011.

In de voetstappen van de stichters

Toen de overleden stichters Basil en Alice Sahhar in 1972 Jeel al Amal oprichtten in Betanië, begon een niet aflatende stroom van welwillendheid en giften. In de laatste 56 jaar van haar leven had Alice één streven: zich inzetten voor de meest noodlijdende kinderen. Ze deed dit door hen een veilige en liefdevolle omgeving te bieden en hen sterk te maken door een goede opleiding. De laatste 40 jaar bracht Jeel al Amal academici voort: dokters, advocaten, diplomaten, werkers in de gezondheidszorg en politici.

Jeel al Amal blijft in de voetstappen gaan van de stichters, die een blijvende invloed hebben op het leven van de kinderen en iedereen in Jeel al Amal. Toewijding en liefde voor het werk en de kinderen verenigt ons allen om onze humanitaire zending uit te dragen die door Alice is begonnen. Ondanks alle moeilijkheden zullen we de noodlijdende kinderen blijven dienen, versterkt door de krachtige wil en vastberadenheid die in ons zijn geplant door de stichters.

Muziek en dansfestival december 2011

JN 05 01 B 600

Bij de opening van het huis van Hoop en Cultuur, een nieuw muziekgebouw in Betanië, gesponsord door de Japanse overheid, hebben de kinderen fantastisch gedanst.

JN 05 01 C 600

Ook Najwa Sahhar genoot er zichtbaar van.

JN 05 01 D 600

Bij dit muziefestival was Kinderen zonder Grenzen betrokken. Maar ook ‘Vision’, in het Arabisch: ‘Roy’a’, een plaatselijke organisatie voor muziek. En het koor van Jeel al Amal heeft heel spontaan gezongen.

Overzicht van de activiteiten 

In Jeel Nieuws zijn veel activiteiten vermeld die in het afgelopen schooljaar zijn gehouden. Voor een overzicht van de belangrijkste activiteiten zie het activiteitenrapport. Klik hier.

Najwa Sahhar-Sayegh