ACHT KISTEN – LEVENS VERANDEREN

Jg 5 nr 7

Geschenken aangekomen in Jeel

 

Aan de vrienden van Jeel al Amal

Eindelijk zijn ze aangekomen in Jeel al Amal, de acht kisten van Huyton-with-Roby Church of England Primary School, Huyton (vlakbij Liverpool) in Engeland! Onze dierbare vrienden uit Engeland en de heer Philip Stott hadden hard gewerkt om te zorgen dat alles werd afgeleverd aan de kinderen van Jeel al Amal.

Acht kisten met school materialen 

De acht kisten zijn per boot verzonden. Ze zaten vol met materialen voor de school, spelletjes, puzzels, papier, tekenkrijt, potloden, speelgoed in allerlei kleuren. Het had wel wat tijd gevraagd voordat ze aankwamen, want het was onze eerste ervaring met het ontvangen van zulke grote kisten zeevracht.

JN 05 07 A 600

Uitpakken en ordenen 

Toen de kisten waren aangekomen in Jeel al Amal, zijn we meteen begonnen om ze uit te pakken. De kinderen waren zo opgewonden en verzamelden zich om te kijken met zo veel vreugde. Iedereen wilde meehelpen bij het uitpakken.

Jbara, de studiebegeleider van de school begon samen met Jibriel Hamed en Yousef, twee jongens van het huis, de geschenken uit te pakken en te ordenen. Een aantal dingen was bedoeld voor de tekenklas en andere gingen naar de kleuterklas of de bibliotheek. Een groot aantal werd na het eten aan de kinderen overhandigd.

JN 05 07 B 600

Krijgen wat je het liefst hebt

Het is zo een machtig gezicht om te kijken naar de kinderen. Ze  zijn verzameld op de speelplaats en iedereen wacht tot zijn naam wordt geroepen. Omdat Jbara van elk kind precies weet wat die het liefste heeft, weet hij exact wat hij aan wie overhandigt. Bilbal, die graag dingen in elkaar zet, krijgt een bouwpakket van een vliegtuig. Thabet, die gek is op auto’s, krijgt een vrachtwagen. De kleine Ahmed, die tweeëneenhalf jaar is, krijgt een teddybeer om te knuffelen.

Vol geluk poseren de kinderen voor een foto, terwijl iedereen vol trots zijn geschenk omhoog houdt, zo hoog als hij kan.

JN 05 07 C 600

Het geeft een gevoel van waardigheid 

Toen aan een van de kinderen werd gevraagd hoe hij dit geschenk vond, antwoordde hij: ‘Ik voel me zo gelukkig omdat iemand op de wereld van mij houdt en mij niet heeft vergeten! Het geeft me zoveel gevoel van hoop en waardigheid.’

Uiteindelijk gaat het allemaal hierom: dat de kinderen weten dat ze speciaal zijn en dat iemand echt om hen geeft. Ze beseffen vast en zeker dat de geschenken van Huyton-with-Roby Primary School een symbool zijn van die liefde.

Dank, heel veel dank aan onze dierbare vrienden  die deze dag tot een speciale dag hebben gemaakt in het leven van onze kinderen.

JN 05 07 D 600

Toen ik die nacht door de slaapkamers ging, zag ik een glimlach op de gezichten van de kinderen. Ze waren vast in slaap en de sfeer was zo sereen.
Najwa Sahhar-Sayegh